in

Zo werkt de zwarte doos van een vliegtuig

Met de voicerecorder en flightdatarecorder (FDR of vluchtrecorder) kunnen de meeste mensen weinig aanvangen. Je kunt deze opnames niet zomaar openen op een pc of ander apparaat. De twee apparaten staan in de volksmond bekend als de “zwarte doos”. Deze term duikt regelmatig op in berichtgeving over vliegrampen, omdat deze erg belangrijke gegevens bevat over de vlucht om te achterhalen wat er mis is gegaan om herhaling te voorkomen.

Twee oranje dozen

We noemen het “zwarte doos”, maar het apparaat is “seinrood”, een rood-oranje kleur die bedoeld is om het apparaat op het oog te zien in bijvoorbeeld moeilijk begaanbaar terrein. De dubbelwandige doos is meestal gemaakt van titanium of RVS en is extreem valbestendig. Het apparaat moet een van van 10.000 meter of een brand van 1000 graden Celcius met gemak overleven.

De uitdaging ligt vooral in het uitlezen van de gegevens. Je kunt een vluchtrecorder niet simpelweg aansluiten op een normaal systeem om de data van de zwarte doos uit te…Source link Laatste Artikelen – Webwereld

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote