in

Zo voorkom je fouten in je harde schijf of SSD in Windows – CERDT

Schijf controleren

De Foutcontrole in Windows 10 corrigeert automatisch fouten die worden aangetroffen in het bestandssysteem. Deze tool zit ingebakken in het besturingssysteem en als je deze hebt gedraaid, ben je ervan verzekerd dat je betrouwbaar data kunt lezen of schrijven. Dat doe je door de Verkenner te starten (via de snelkoppeling in de taakbalk of door Windows +E in te drukken) en in de linkerbalk op Deze pc te klikken zodat je de schijven kunt selecteren. 


Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de schijf die je wilt onderzoeken. Selecteer Eigenschappen en ga naar het tabblad Extra. Onder het kopje Foutcontrole klik je op de knop Controleren om het proces te starten. Mocht je een melding krijgen dat de scan op dit moment niet nodig is, kun je klikken op Station scannen om de scan wel uit te voeren.


Dat duurt enkele minuten, afhankelijk van de grootte van de schijf. Fouten die worden opgemerkt, worden automatisch gerepareerd, als dat mogelijk is.


Systeembestanden controleren

Mislukte Windows-updates of andere afgebroken software-installaties kunnen de systeembestanden beschadigen waardoor Windows niet meer naar behoren werkt. De commandlinetool SFC controleert deze bestanden en kan ze repareren. 

Hiervoor moet je uitwijken naar PowerShell. Start…Source link Laatste Artikelen – Webwereld

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote