in

Zes fasen van liefdesverdriet | Relatie Rubriek

Als je relatie stuk loopt dan zul je dat moeten verwerken. Er zijn zes fasen die je dan doorloopt. Van ongeloof tot acceptatie.

Als je deze fasen bij je zelf herkent, is het gemakkelijker om er mee om te gaan. En misschien helpt het je om niet te blijven hangen in gevoelens van boosheid of depressie.

1. Ongeloof

Nee, dat kan niet! Ongeloof is meestal je eerste reactie als je relatie wordt verbroken. Dit was niet wat je wilde en verwachtte. Het voelt misschien even alsof de bodem onder je wordt weggeslagen en je wil dan ook helemaal niet denken aan hoe het nu verder gaat. Vanwege de schok en omdat je het idee dat het echt voorbij is nog niet aan wil of aan kan, ga je het voor je zelf ontkennen. Je gelooft niet dat het echt voorbij is. Je zal het wel niet goed begrepen hebben of misschien is het wel een slechte grap. Je zoekt naar aanwijzingen dat alles nog ‘normaal’ is. Je probeert misschien om hem of haar te ‘toevallig’ te ontmoeten, te bellen of zijn of haar gangen online na te gaan.

dringt door

2. De waarheid dringt door

Als je enigszins van de schok bekomen bent, zal de waarheid langzaam aan tot je door gaan dringen. Je toekomstverwachting is veranderd, je zult zonder die persoon door het leven moeten. Je hebt even genoeg aan jezelf. Je overdenkt je relatie en alles wat er gebeurd is misschien nog eens goed. Het zou goed kunnen dat je even geen zin hebt in sociale contacten. Even kan geen kwaad, maar sluit je niet helemaal af. Neem een goede vriend(in) in vertrouwen zodat je je verhaal kwijt kan.

3. Boosheid

In dit stadium zul je vooral boos worden. Wat denkt hij of zij eigenlijk wel niet. Jou zo maar dumpen Je hebt misschien het gevoel dat je hem nooit meer wil zien…Source link Relatie Rubriek

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote