in

Zen worden? Ontdek deze rustgevende yogaplanten.

Omdat ze heerlijk geuren, kalmerend ritselen of prachtige vlinders aantrekken. Of je nu wel of geen yogaoefeningen wilt doen, met deze rustgevende yogaplanten ben je verzekerd van een zomer vol zen.

De kalmerende kracht van yogaplanten

Wist je dat groenkleuren je hersenen stimuleren om minder van het stresshormoon cortisol aan te maken? Bovendien hebben de yogaplanten die we voor je gaan opnoemen nog iets extra’s. De ene plant maakt een zacht ritselend geluid, de andere heeft een prettige geur en de derde trekt fladderende vlinders aan die van je tuin of balkon een oase van rust maken. Omringd door een paar van deze planten ben je in een mum van tijd zen. Met of zonder oefeningen op een yogamatje.

Heb je een vijver in de tuin? Met waterlelies voeg je iets extra’s toe. Dat ziet er niet alleen mooi en rustgevend uit, het blad biedt kikkers ook een plek om lekker op te dobberen. Waterlelies kunnen zelfs op het balkon: vul een schaal met water en leg er één of twee lelies in (het effect zie je op de foto hieronder).

De verbena bloeit tot ver in de nazomer. Het plantje zorgt voor een kleurig accent in potten en vlinders zijn er dol op. Met pastelkleurige verbena’s kies je voor een ‘zacht’ gevoel, kalmerend voor het oog!

Nog iets waar vlinders dol op zijn (de naam zegt het al): vlinderstruiken. De vlinderstruik heeft een zoet parfum en de sterkte varieert per soort. Vanaf je yogamatje of luie stoel in de buurt van de struik geniet je van het…
Source link Groen en tuin – Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote