in

Windows 7 wordt niet meer ondersteund: wat zijn de gevaren? – CERDT

Windows 7 verscheen oorspronkelijk in 2009, drie jaar na het bekritiseerde Windows Vista. Het was jarenlang het populairste besturingssysteem van Microsoft: zelfs het latere Windows 8 wist nooit de cijfers van zijn voorganger te evenaren. Dat lukte pas met Windows 10, dat sinds januari 2019 op meer apparaten geïnstalleerd staat dan Windows 7. Maar zelfs nu staat de al ruim tien jaar oude software op ongeveer een kwart van alle Windows-computers geïnstalleerd.

Wat is er aan de hand?

Microsoft heeft de ondersteuning voor Windows 7 op 14 januari 2020 officieel beëindigd. Het betekent dat er helemaal geen nieuwe updates voor het besturingssysteem zullen verschijnen. De huidige versie van Windows 7 is de laatste.

Jaren geleden verscheen voor het laatst een update met nieuwe functies voor Windows 7. Nu de ondersteuning officieel wordt gestaakt, komen er ook geen updates meer met veiligheidsupdates. 

Wat is het risico van een pc met Windows 7?

De veiligheidsupdates behoeden Windows-gebruikers tegen mogelijke cyberaanvallen. Als dankzij een onderzoek of na een hack een gat in Windows wordt gevonden, dicht Microsoft dat lek zo snel mogelijk met zo’n update, zodat niemand er misbruik van kan maken. Omdat dit bij Windows 7 niet langer gebeurt, word je in de toekomst dus vatbaar voor nieuw ontdekte hackmethodes, malware en andere cyberaanvallen. 

Dat duurt nog wel even: op het moment van schrijven is de ondersteuning van Windows 7 nog maar net…Source link Bright

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote