fbpx

Wil jij met Fiverr beginnen maar je weet niet hoe? review & ervaringen

Wil jij met Fiverr beginnen maar je weet niet hoe? of wat het is? review & ervaringen

Gebruiksgemak 100%
Prijzen 100%
kwaliteit 95%
4.7/5

Het is een online platform dat kopers en verkopers in staat stelt om verbinding te maken en dat transacties voor digitale diensten zoals website-ontwerp, grafisch ontwerp, content marketing en nog veel meer diensten. Hun naam komt van de oorspronkelijke prijs voor alle diensten die slechts € 5 zijn.

Ook is een online marktplaats voor freelance diensten en biedt bedrijven en klanten goedkope aanbieders van over de hele wereld. Het belangrijkste idee achter het bedrijf is om het proces van het inhuren of aannemen van een freelancer te stroomlijnen.

Fiverr laat professionals vrij om hun diensten te verkopen en helpt bedrijven om hun aankopen veel efficiënter te coördineren.

Freelancing wordt een legitieme optie voor veel online professionals, omdat het hen in staat stelt hun expertise uit te lenen aan klanten over de hele wereld. Ook ondernemers die geen tijd hebben om al hun behoeften te vervullen, kijken vaak naar freelancers om namens hen kwaliteitscontent te produceren.

Hier komt een site in beeld. Ze zijn een van de meest populaire sites voor professionals die hun expertise willen uitlenen en klanten die op zoek zijn naar kwaliteitscontent en -diensten. Laten we eens kijken naar hun bedrijfsmodel en hun belangrijkste kenmerken.

Freelancers maken hun profielen op op de website waarbij ze het type diensten dat ze aanbieden samen met voorbeelden van hun werk schrijven. De opdrachtgevers zijn alleen op zoek naar die freelancers die het beste bij hun behoeften passen, of het nu gaat om het schrijven van blogs, het ontwerpen van logo’s, het inhuren van een virtuele assistent, of iets anders. De uiterst gebruiksvriendelijke interface maakt het heel eenvoudig om een freelancer te vinden en in te huren, en het is ook niet ingewikkeld om met hen in contact te komen. Als u zich afvraagt hoe Fiverr werkt, laat het me dan uitleggen.

  • Aanmelden – als u een freelancer wilt zijn of freelancers wilt inhuren op Fiverr, moet u een geregistreerd lid zijn. Het aanmeldingsproces is volledig gratis en vrij eenvoudig.
  • Na het aanmelden ontvang je een bevestigingsmail waarmee je het hele registratieproces kunt afronden.
  • Kopers kunnen verder surfen op de homepage en alle categorieën bekijken. Ze kunnen ook de zoekoptie gebruiken om een optreden te vinden waarin ze geïnteresseerd zouden zijn. Hier is het belangrijk voor kopers om zorgvuldig door het profiel van de verkoper te kijken en de beoordelingen en werkvoorbeelden te controleren.
  • Checkout-als een koper een beslissing heeft genomen over welk optreden ze willen kopen, moeten ze ervoor betalen. De verwerkingskosten zijn $2 op aankopen tot en met $40, en 5% op die boven die prijs.
  • Verkopers – van de kant van de verkopers, het verhaal is ook eenvoudig. Zodra een koper koopt hun optreden, verkopers krijgen om 80% van elk van hen te houden en aan het werk te gaan. Als voorbeeld, als een optreden wordt verkocht voor $10, krijgt de verkoper $8 of 80% van die aankoop betaald. Dit bedrag zal worden geleverd zodra het werk is gedaan, en met de tijd, kunnen verkopers hun ratings op te bouwen en verhogen hun tarieven.

Het is een enorme wereldwijde marktplaats van kopers en verkopers. Het kiezen van een freelancer is verrassend eenvoudig gezien de diversiteit aan diensten die momenteel beschikbaar zijn. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat graphics & design, digitale marketing, schrijven & vertalingen, video & animatie, muziek & audio, programmering & techniek, business en fun/lifestyle opties beschikbaar zijn.

Het kiezen van een freelancer vereist dat u een categorie kiest die het meest geschikt is voor uw zakelijke behoeften. Bijvoorbeeld, schrijven & vertalen omvat een breed scala aan diensten zoals vertalingen, creatief schrijven, business copywriting, onderzoek, juridisch schrijven, transcripties, persberichten, enz. U kunt in details treden door categorieën en subcategorieën te kiezen waarin u het meest geïnteresseerd bent.

Zodra u de exacte categorie hebt gevonden, kunt u op basis van uw voorkeuren naar freelancers scannen. U zult merken dat er naast elke freelancer sterbeoordelingen zijn en dat elke freelancer een niveau krijgt. Kies en kies op basis van uw voorkeuren. Het kiezen van de juiste verkoper is de belangrijkste beslissing.

Factoren als de kwaliteit van het werk, te laat komen of frustratie kunnen worden vermeden door het kiezen van een gerenommeerde verkoper. Aangezien verkopers worden beoordeeld door kopers, moet de hoogst gewaardeerde verkoper altijd in aanmerking worden genomen voor uw zakelijke projecten.

Daarbij staan natuurlijk ook andere overwegingen zoals de prijs voorop, want de verkoper moet binnen uw budget opereren. Voordat u een bestelling plaatst, is het belangrijk om contact op te nemen met de verkoper en hem te vragen of hij/zij begrijpt wat u zoekt en of hij/zij in staat is om aan de eisen van uw bestelling te voldoen. Het is niet aan te raden om nieuwe verkopers (nieuw talent) te ontslaan omdat ze niet de juiste ratings hebben gekregen.

Sommige van de beste talenten komen nu pas in dienst. Er is bijna algemene consensus dat de beste manier om een verkoper te kiezen (kies een freelancer) is door contact met hen op te nemen voordat u zich aan een project verbindt. Een ander punt om in gedachten te houden is de waarde. Als een project 200 euro waard is, is het onverstandig om te verwachten dat datzelfde project voor 5 euro wordt voltooid.

Wat Fiverr-Pro-verkopers betreft, worden alleen de beste kandidaten in aanmerking genomen door een streng doorlichtingsproces. Kandidaten zullen bewijs moeten leveren van hun professionele achtergrond (opleiding, ervaring en opmerkelijke projecten), en sollicitaties zullen worden geëvalueerd op compatibiliteit met Pro Gigs.

Ik ben me ervan bewust dat website zijn fouten en tekortkomingen heeft. Freelancers zijn meestal de groep mensen die minder tevreden zijn omdat het opgelegde beoordelingssysteem soms hard kan zijn voor de normen van sommige mensen. Het is echter ook een plek waar je veel mogelijkheden en vruchtbare samenwerkingen kunt vinden, of je nu een verkoper of een koper op het platform bent.

Dit gezegd zijnde, zal ik proberen de beste functies en voordelen voor iedereen die in het Fiverr-platform is opgenomen vast te leggen.

Hierbij ben ik mij ervan bewust dat de filosofie achter is eenvoudig: een offerte van de koper ontvangen, de afgesproken dienst binnen de afgesproken tijd leveren, betaald krijgen en de samenwerking afronden. En dan, over te gaan naar de volgende. Zo zien de meeste mensen de website marktplaats. Maar uit persoonlijke ervaring heb ik ervaren dat dit niet altijd noodzakelijkerwijs waar is. Soms, als bepaalde klanten zien dat je betrouwbaar bent en goed werk levert, staan ze open voor het opbouwen van een langlopende relatie met je. Op deze manier winnen beide partijen. De verkoper werkt voor een klant die zeker zal betalen, en de koper werkt met een freelancer die zijn of haar waarde op het gebied van hoogwaardige dienstverlening al heeft bewezen. Dit is een van de meest over het hoofd geziene voordelen naar mijn mening. Het opbouwen van netwerken van vertrouwde samenwerkingsverbanden kan voor beide partijen zeer lonend zijn.

Het bestaat uit 12 hoofdcategorieën die verder zijn onderverdeeld in subcategorieën waar producten en diensten op het platform worden aangeboden. Alles van zaken als schrijven en vertalen, muziek en audio, virtueel assisteren, graphics en design, tot online marketing, SEO, video en animatie, reclame, etc. is beschikbaar op de website. Dit is goed voor kopers omdat ze in al deze categorieën en subcategorieën kunnen graven en precies vinden wat ze zoeken. Aan de andere kant is het ook goed voor de verkopers omdat ze zich kunnen specialiseren in één subcategorie en zeer goed kunnen worden, of meer van hen kunnen kiezen. De startprijs is €5 zoals ik al zei, maar sommige verbeterde diensten of werk van hoge kwaliteit kan veel hoger geprijsd zijn dan dat.

Als u een dienst nodig heeft en u heeft die zo snel mogelijk nodig, dan heeft de website ook aan u gedacht. Wanneer u een optreden koopt, is het mogelijk om de optie “Extra snelle levering” aan te vinken, waardoor u de dienst binnen 24 uur na aankoop kunt bestellen. Op deze manier kunt u de zaken een stuk sneller voor elkaar krijgen, maar soms zou u dan wel hogere prijzen moeten betalen.

Veel van de mensen die in de freelance sector werkzaam zijn, hebben zich bij de Fiverr-familie aangesloten vanwege de lage tarieven en de geweldige omgeving. Er is geen technische achtergrond nodig, en zelfs als je net begint met freelancen worden je vaardigheden bij Fiverr gewaardeerd. Nu kunnen die freelancers die transparant, hardwerkend en creatief zijn, veel geld verdienen via het platform. En in vergelijking met andere freelance platforms laat je hier de kopers naar jou zoeken, niet andersom. Dit betekent meer exposure, en u kunt er zeker van zijn dat de kopers u zullen bereiken. Je kunt de Fiverr-app downloaden die zowel in Android als in iOS beschikbaar is, en je kunt overal waar je gaat of werk indient toegankelijk zijn. De apps zijn eenvoudig te gebruiken en hebben een gebruiksvriendelijke interface.

Verkopers hebben de mogelijkheid om hun optredens handmatig te bewerken door te bepalen hoeveel revisies kopers worden toegestaan. Gelukkig voor verkopers zijn onbeperkte wijzigingsverzoeken niet toegestaan, maar als de revisies niet volgens de kopersverzoeken worden uitgevoerd, kan het optreden worden geannuleerd. Bovendien is een verkoper verplicht om hoge normen te handhaven door het werk te leveren zoals gevraagd.

Verkopers kunnen hun optredens op 1 revisie, 2 revisies etc. instellen. De kwestie van de revisies is een gevoelige kwestie voor verkopers, omdat zij verplicht zijn om de kopers tevreden te stellen. Echter, de beschrijvingen van de optredens moeten aangeven hoeveel revisies zijn toegestaan. Dit is een gevoelig onderwerp voor kopers en verkopers, en klantenondersteuning kan ingrijpen waar nodig.

Betalingen worden gedaan via PayPal. Zodra 14 dagen zijn verstreken nadat een bestelling is voltooid, kan het geld worden opgenomen. Het is een snelle en betrouwbare betaler en er zijn weinig of geen klachten over legitieme betalingsverzoeken.

Het officiële beleid van ten aanzien van annuleringen is als volgt: kopers en verkopers worden aangemoedigd om onderling problemen op te lossen. Verkopers moeten streven naar een overeenkomst met de koper en kopers moeten samenwerken met verkopers om annuleringen te voorkomen. Als een annulering onvermijdelijk is, moeten beide partijen een oplossing zoeken in het afwikkelingscentrum.

Verkopersevaluaties houden rekening met annuleringen. Annuleringen hebben echter invloed op de prestatiescores. De voltooiingspercentages van een bestelling bepalen het aantal annuleringen dat een verkoper heeft afgetrokken van 100% van de totale bestellingen van de verkoper in de afgelopen 60 dagen. Hoewel annuleringen mogelijk zijn, en ze ook voorkomen, worden ze ontmoedigd.

0 0 stemmen
Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sanna
Sanna

Ik werk al jaren met Fiverr. Een keer probleem gehad met betalingen maar was meteen opgelost na contact met hun

Ibrahim
Ibrahim

Een keer gebruikt om een video te editen voor mij omdat ik dat niet kan
Ik had binnen 24 uur resultaat

Josephine
Josephine

Eerste naar reviews van freelancer kijken voor je hem benadert, want ik had AO een fout gemaakt

Renee
Renee

Ik had een opdracht gegeven aan een indiyaan maar ik had probleem met communiceren

Kevin
Kevin

Goeie klanten service

Zaka
Zaka

Beste platform voor freelancers, ik werk met verschillende platform maar fiverr blijf de beste uit lijn eigen ervaring

Log In

Wachtwoord vergeten?

Voer uw account-gegevens in en we sturen je een link om je wachtwoord te resetten.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Beleid

Voeg toe aan Collectie

Geen Collecties

Hier vindt u alle collecties die u eerder heeft gemaakt.

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
Cerdt
Logo
Herstel Wachtwoord