in

Wil je afvallen? Deze gezonde tussendoortjes mag je de hele dag door eten

Het nieuwe jaar is begonnen, dus er zijn veel mensen die hun goede voornemens doorzetten. Gezonder eten en afvallen is zo’n voornemen dat elk jaar weer terugkomt. Ben jij hier ook mee bezig? Van deze gezonde tussendoortjes mag je altijd eten.

First things first. Afvallen is een heel persoonlijk onderwerp, waar niet te licht over gedacht dient te worden. Wij hebben body positivity hoog in het vaandel staan en vinden het enorm belangrijk dat onze lezeressen lekker in hun vel zitten én gezond zijn. Zie dit artikel dan ook niet als een aansporing om af te vallen als je op een gezond gewicht zit, maar als steuntje in de rug om een gezonde levensstijl te verkrijgen en behouden als je daarnaar op zoek bent.

Afvallen door gezonde tussendoortjes

Afvallen moet je nooit om de verkeerde redenen doen. Maar merk je dat je iets té vaak grijpt naar een KitKat als tussendoortje in plaats van bijvoorbeeld een stuk fruit? Dat is iets waar je makkelijk wat aan kan doen. Afvallen is namelijk 80 procent voeding en 20 procent beweging.

De beste manier om af te vallen, is dus door gezond en gevarieerd te eten. Af en toe iets lekkers mag natuurlijk altijd, zolang de balans maar duidelijk is. Van gezonde tussendoortjes word je namelijk niet dik. Integendeel zelfs, gezonde tussendoortjes zorgen er juist voor dat afvallen sneller gaat en je je gewicht onder controle houdt.

Een tussendoortje zorgt er namelijk voor dat je lichaam weer gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt en je er weer tegenaan kan tot de lunch of het avondeten. Eet je niet af en toe iets tussendoor, dan is de kans heel groot dat je bijvoorbeeld tijdens je lunch veel te veel gaat eten.

Daarnaast is een tussendoortje goed wanneer je bezig bent met afvallen omdat het de verbranding op gang houdt. Genoeg redenen om je…Source link Food – NSMBL

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote