in

Top 20 mooie originele voornamen voor meisjes – SRSCK.

Een originele voornaam hoeft niet meteen helemaal weird te zijn zoals op deze lijst van rare voornamen. Dus als je gewoon eens wat anders wilt dan de drie meestgegeven meisjesnamen van 2015 (Emma, Julia en Sophie) zonder meteen te vervallen in gekke namen als Fifi Trixibelle of Makena’lei, dan kan dat.

1 van de 3 Srsck-kindjes, toen nog in de buik en naamloos

Je hebt hele mooie klassieke meisjesnamen die gewoon niet zo vaak voorkomen, die in de vergetelheid zijn geraakt of die je in een bepaald land gewoon minder vaak hoort. Emma staat in meerdere landen in de top 3 meestgegeven meisjesnamen maar Inès komt bijvoorbeeld heel veel voor in Frankrijk en bijna niet in Nederland (slechts 5 keer gegeven in 2014). Hier is onze top 20 mooie originele voornamen voor meisjes.

Alma 

Alma komt uit het Latijn en betekent voedend, verkwikkend. Een ander uitleg kan zijn dat het uit het Spaans komt en ziel betekent. Een bekende Alma is Alma Mahler, de vrouw van de componist Gustav Mahler. Ze was heel mooi, slim en eigenwijs en ze had een krachtige persoonlijkheid.

Frida

Dit is een van mijn favoriete namen ooit. Het heeft ook hoog op de lijst gestaan toen ik zwanger was maar ik kende vroeger een Frida die ik niet zo leuk vond waardoor ik de naam niet aan mijn eigen dochter heb gegeven 🙂 Frida is van Germaanse oorsprong en betekend vrede. Eigenlijk is de grondvorm Frederik dus mijn naam, tenminste..ik ben een Frédérique maar ik vind Frida veel mooier haha….
Source link Babynamen – SRSCK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote