in

Top 10 Trucs Om Je Geheugen Te Trainen Om Beter Te Herinneren – Alletop10lijstjes.

Het kan lastig zijn als je geheugen het laat afweten en je je dingen niet meer goed kunt herinneren. Maar wist je dat het herinneren van dingen, zoals namen, data en andere details een vaardigheid is, die je jezelf aan kunt leren? Met de volgende 10 trucks zal dat vast en zeker lukken.

10. Speel videospelletjes

Uit onderzoek is gebleken dat het spelen van videospelletjes de grijze stof in je hersenen doet toenemen. Dit geldt meer voor 3D video spelletjes dan voor 2D spellen. Het spelen van het computerspel Super Mario 64 zorgt, als je het dagelijks minimaal een half uur speelt, voor meer grijze stof in bepaalde hersengebieden. Het gaat hier om de gebieden van de hersenen die betrokken zijn bij planning, fijne motorische vaardigheden en geheugen. Deze vaardigheden verbeteren hierdoor. Veel plezier bij het versterken van jouw hersenen.

9. Visualiseer wat je gaat ophalen, voordat je naar de plek toegaat

Als je je van de ene naar de andere kamer verplaatst, dan heeft je korte termijn geheugen de neiging om te resetten, waardoor je soms vergeten bent wat je ging doen. Dit kun je voorkomen door een beeld te vormen in je hoofd van hetgeen je gaat ophalen, voordat je naar een andere kamer toe gaat. Je vergroot hiermee de kans op het herinneren van wat je van plan was. Precies hetzelfde geldt voor de digitale wereld: Voordat je een nieuwe browser opent, kun je het beste gaan visualiseren wat je gaat doen. Ook als je iets ergens neerlegt, zoals je bril, je telefoon of je sleutels, kun…
Source link psychologie – Alletop10lijstjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote