in

Tips: Barbecueën Zonder Barbecue | Grandlife.

Stel, je zit gezellig met wat vrienden in de woonkamer. Jullie zijn net aan het brainstormen over wat jullie gaan eten. Dan breekt opeens de zon erdoor. Op het moment dat jullie naar buiten gaan roept iemand: “We kunnen wel gaan barbecueën!”. Helaas heb jij om de een of andere reden geen barbecue in huis. Wat nu? Lees hier 5 tips om te barbecueën zonder barbecue.

1. Gietijzeren emmer

Toevallig nog een zinken of ijzeren emmer thuis liggen? Deze emmers zijn perfect om als barbecue te gebruiken. Dit materiaal is namelijk bestand tegen hoge temperaturen. Vul hem met kolen, plaats er een rooster op en grillen maar.

2. Boven de vuurkorf

Wil je graag met vuur aan de slag? Dan is een vuurkorf een mooie oplossing als barbecue. Zet de vuurkorf in de open lucht en vul deze met droog hout. Met aanmaakblokjes is het hout eenvoudig aan te steken. Ga vervolgens in de keuken aan de slag. Met lange satéprikkers maak je zelf spiesjes voor de barbecue. Maak je eigen shaslick of mixed grill met een stukje kip, varken én rund. Heerlijk toch? Grill de stokjes in de vlammen boven de vuurkorf en geniet van je eigen gemarineerde stukjes vlees.

3. In een bierblikje

Wist je dat het ook mogelijk is om in een bierblikje te barbecueën? We leggen je uit hoe je dit doet. Drink allereerst een blikje bier leeg, heel vervelend natuurlijk. Knip deze langs de lange zijde open. Maak vervolgens een plateautje waarop je een klein roostertje kunt leggen. Voor het rooster zou je een ijzeren kleerhanger…
Source link FOOD – Grandlife

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote