in

Tinder introduceert blauw vinkje om catfishing tegen te gaan.

Op Tinder zijn vanaf vandaag blauwe vinkjes te vinden bij profielen. Het is het resultaat van een nieuwe beveiligingsfeature die catfishing tegen moet gaan.

De blauwe vinkjes zijn tot stand gekomen door een samenwerking tussen Tinder en beveiligingsapplicatie Noonlight. Op die eerst genoemde zijn vandaag de dag nog genoeg mensen te vinden die zich voordoen als iemand anders. Vanaf vandaag ben je in de mogelijkheid om deze mensen een stuk sneller te onderscheiden van de mensen die daadwerkelijk zijn wie ze zeggen dat ze zijn.

Tinder aan de blauwe vinkjes

Een blauw vinkje op je Tinder-profiel betekent simpelweg dat de persoon in kwestie de catfishtest heeft gepasseerd. Het is een test waarin gekeken wordt of jij je als gebruiker niet voordoet als iemand anders. Dit wordt bepaald door middel van een verificatiesysteem dat gebaseerd is op foto’s. Als gebruiker krijg je een model in beeld te zien die een bepaalde houding aanneemt. Jij moet vervolgens een foto maken waarin je dezelfde pose aanneemt als dit model. Deze foto’s worden vervolgens naar Tinder gestuurd en zullen gecontroleerd worden door het community team van de dienst. Wanneer jouw foto’s goed gekeurd worden, krijg je van dat team een blauw vinkje achter je naam. Op deze wijze ben je dus geverifieerd.

Op dit moment worden de foto’s nog door mensen beoordeeld, maar dat moet in de toekomst wel veranderen. Het is namelijk de bedoeling dat de verificatie uiteindelijk ook door software gedaan…


Source link Tech – WANT

Wat denk je?

2000 points
Upvote Downvote

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments