Dat Star Wars een flinke zak geld blijft opleveren, is geen verrassing. Na The Last Jedi was het echter wel even spannend voor Disney. Kan The Rise of Skywalker, de afsluiter van de Skywalker Saga, de recordbedragen binnenhalen waar Disney bij zowel Marvel als Star Wars op rekent?

Star Wars: The Rise of Skywalker

Na vier weken in de bioscoop is Star Wars: The Rise of Skywalker van de troon gestoten. Bovenaan alle lijstjes staat nu 1917, de oorlogsfilm van Sam Mendes die grotendeels uit lange shots bestaat. De voor een Oscar genomineerde film van de regisseur van de laatste twee James Bonds ging denderend van start na lovende recensies.

Daar zal Disney zich niet zo druk om maken, want vier weken op nummer 1 staan is een topprestatie. Maar analisten maken zich wel zorgen om de manier waarop The Rise of Skywalker nu naar beneden duikelt.

Duikvlucht

Uit cijfers van Forbes blijkt namelijk dat de Star Wars film ten opzichte van zijn eerste weekend maar liefst 92 procent omzet in heeft moeten leveren. Dat betekent: Het eerste weekend leverde The Rise of Skywalker 177.4 miljoen dollar op, het (afgelopen) vierde weekend slechts 15.1 miljoen dollar.

Begrijp ons niet verkeerd: dat zijn bedragen waarvoor vrijwel elke andere studio zou tekenen, maar voor Disney zal het flink balen zijn. Men hoopte juist dat de afsluiter van de Skywalker Saga zijn momentum in stand zou houden, om zo boven The Last Jedi uit te komen.

De realiteit? Het afgelopen weekend was het…Source link Media – Manners Magazine

Facebook Comments