in

Tandemvoeden: wat is het? En hoe werkt het?

Stel je wilt lang borstvoeding geven, maar je bevalt kort na je vorige bevalling van een broertje of zusje. Kun je dan toch je oudste kind óók blijven voeden? Het antwoord is: Ja. Het kan, en het heet ‘tandemvoeden’. Wij vertellen je er alles over.

Sommige moeders worden kort na hun bevalling weer zwanger van de volgende. Misschien dacht je dat je bij een nieuwe zwangerschap moest stoppen met borstvoeding geven, maar dat is echt niet het geval.

Wat is tandemvoeden

Tandemvoeden is dus het voeden van twee kinderen (van verschillende leeftijden). Meestal zijn dit een baby en het oudere broertje of zusje. Tijdens de zwangerschap kun je doorgaan met borstvoeding geven. De baby in je buik heeft altijd “voorrang” op het oudere kind, dus je hoeft niet bang te zijn dat je baby voedingsstoffen tekort komt. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je zelf genoeg en gezond eet.

Soms loopt de voeding tijdens de zwangerschap wel terug door de zwangerschapshormonen. Ook kan het zijn dat je borsten gevoeliger zijn en dat je kindje zelf niet meer wil drinken doordat de smaak van de voeding verandert.

Hoe werkt tandemvoeden

Aan het einde van de zwangerschap gaat je lichaam gewoon colostrum aanmaken voor je newborn. Deze colostrum kan je oudere kindje niet “opmaken”, je blijft namelijk steeds nieuwe aanmaken tot je baby oud genoeg is. Je voeding is dus helemaal aangepast op je pasgeboren baby, alleen de hoeveelheid is afgestemd op twee…Source link Mamaenzo

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote