in

Statines of niet? Verlaag je cholesterol op natuurlijke wijze – Gezondheid.

Anderhalf miljoen Belgen gebruikt cholesterolverlagende middelen terwijl dat niet altijd nodig is. Een gezonde levensstijl kan al heel wat verhelpen.

We worden allemaal geboren met een ideale cholesterolwaarde, maar tegen de volwassen leeftijd hebben de meesten een te hoge waarde. In België heeft maar liefst 7 op 10 een verhoogde cholesterol.

We worden allemaal geboren met een ideale cholesterolwaarde, maar tegen de volwassen leeftijd hebben de meesten een te hoge waarde. In België heeft maar liefst 7 op 10 een verhoogde cholesterol.Dat de Belgen (13 procent van de Belgische bevolking of een kwart van de 40-plussers) ook nog eens zo veel cholesterolverlagende middelen zoals statines innemen, heeft te maken met de makkelijke toegang tot de steeds goedkoper wordende producten en het feit dat mensen liever een pilletje nemen dan hun levensstijl te veranderen wanneer ze te maken krijgen met een lichaamskwaal. Volgens het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) is het gebruik van statines echter niet altijd gerechtvaardigd. Cholesterolverlagers pakken immers enkel de symptomen aan en niet de grondoorzaak. Het zijn bovendien geneesmiddelen die dagelijks moeten worden ingenomen en die therapietrouw blijkt voor heel wat Belgen niet evident. Wie ooit een cardiovasculair probleem zoals een hartaanval of…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push();

Source link Gezondheid – Knack

Wat denk je?

2000 points
Upvote Downvote

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments