in

Starter van de week: Bcheck checkt je verwarmingsketel – Nieuws.

Je zult het zien: de verwarmingsketel gaat altijd stuk wanneer je hem het meest nodig hebt, op koude dagen. Je weet dus maar beter wanneer je ketel aan een ingreep toe is. Dat kan sinds kort via een sensor van Bcheck, een Brusselse start-up die onder de vleugels van Luminus mocht groeien.

Beter voorkomen dan genezen; het is het adagium van onze volksgezondheid, het past ook de nationale orde van ketelherstellers. En dankzij Bcheck krijgen ze er nu de juiste tool voor. Op initiatief van Luminus werd een sensor ontwikkeld die op basis van zorgvuldige metingen kan detecteren wanneer een ketel toe is aan onderhoud, en vervolgens automatisch alle benodigde communicatie in gang zet.

Niet makkelijk om te ontwikkelen

‘Als je bedenkt hoeveel miljoenen ketels er in België geïnstalleerd zijn, dan weet je wel hoe groot de markt is’, zegt CEO en co-founder Jacques Bolzer van Bcheck. ‘Toch was het niet gemakkelijk om zoiets te ontwikkelen, gezien de vele verschillende modellen en merken. Daarom ontwikkelden we een apparaatje dat gewoon aan de buitenkant van het toestel moet worden bevestigd, en zo de nodige metingen doet. Die metingen…


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push();

Source link DataNews

Wat denk je?

2000 points
Upvote Downvote

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments