in

Stappenplan: zo gaat je peuter zonder problemen naar het grote bed.

Het is een hele mijlpaal, je peuter die overstapt naar het grote bed! Wanneer is het de juiste periode om dit te doen? En hoe maak je zijn nieuwe bed zo aantrekkelijk mogelijk voor je kind? Wij leggen het uit.

Er is geen vaste leeftijd waarop kinderen overstappen naar het grote bed. Meestal gebeurt dit tussen de achttien maanden en drie en een half jaar oud. Vaak zijn er praktische redenen die zich aandienen om de overstap te maken, zoals de komst van een nieuwe baby, als hij uit zijn ledikant probeert te klimmen of als hij bezig is met zindelijk worden.

Tip! Heb je het idee dat je kind de overstap te groot vindt? Misschien is een peuterbed dan iets voor jullie! Zo kan je peuter langzaam wennen en meeste peuterbedden zijn uit te breiden naar een groot bed.

Het stappenplan

De beste manier om problemen met slapen in het nieuwe bed te voorkomen, is om je peuter zoveel mogelijk bij deze mijlpaal te betrekken. Daarom hebben wij wat tips voor je:

1) Neem je peuter mee als je het nieuwe bed gaat kopen. Laat hem zelf ‘kiezen’ tussen een aantal bedden die jij geschikt vindt. Maak er een gezellig dagje uit van samen, compleet met een lekkere lunch (pannenkoeken!) en tripje naar de ballenbak.

2) Kies ook samen beddengoed uit of verras hem met beddengoed van zijn favoriete en laat hem eventueel een nieuwe knuffel uitkiezen waarmee hij zich extra veilig voelt in zijn grote bed.

3) Zet het nieuwe bed in de kamer waar zijn ledikant staat. Zo…


Source link Mamaenzo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote