in

Slapen op je linkerzijde kan wonderen doen voor je lichaam – dit is waarom en de voordelen.

Tegenwoordig lijkt het krijgen van een goede nachtrust de meeste dagen al moeilijk genoeg. Er wordt verteld dat er een ideale manier is om te slapen en dat lijkt misschien tegenwoordig een grap voor de mensen die problemen hebben met slapen.

Maar er is steeds meer bewijs en ook volgens oude wijsheid (wat je ook motiverender lijkt), wat suggereert dat slapen aan je linkerkant ideaal is voor je ruggengraat, je ademhaling, je spijsvertering en je lymfestelsel. Dit is natuurlijk alleen het geval als je geen verwonding of iets anders hebt waardoor je het niet gemakkelijk kunt doen.

De theorie dat links de beste kant van slapen is, is ontstaan ​​in het oude Indiase medische systeem dat bekend staat als Ayurveda. Volgens de Ayurvedische geneeskunde kan aan de linkerkant van het slapengaan lymfevocht en afval via de lymfeklieren effectiever worden gefilterd, omdat het de linkerzijde van het lichaam als de dominante lymfeklier beschouwt.

Ook uit modern onderzoek is gebleken dat deze slaaphouding het lichaam kan helpen bij het verwerken van afvalstoffen uit de hersenen. Maar het beste onderzoek die we tot nu toe hebben gedaan, is alleen uitgevoerd op ratten en ze zouden aan beide kanten kunnen slapen. Het liet alleen maar zien dat slapen aan de zijkant beter was in het verwerken van afvalstoffen dan op hun rug of maag.

Wat de spijsvertering betreft, zorgt slaap aan de linkerkant ervoor dat voedselafval effectiever van je dunne darm naar je dikke darm en naar je dikke darm…
Source link Gezondheid – Lekkerleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote