in

Slaaptekort kan je sneller doen sterven – newsmonkey

iStock

Als je niet genoeg slaapt, kan dat serieuze gevolgen hebben op je gezondheid. Zo vertelt een neuroloog dat te weinig slapen je zelfs kan doden. Een beetje extreem wel, maar hij verduidelijkt ook waarom. Net daarom kruipen wij er ook op tijd in vanavond!

Te weinig slapen, kan je blijkbaar sneller de dood injagen. Zo beaamt neuroloog Matthew Walker in zijn boek ‘Waarom wij slapen’ dat wij voldoende moeten slapen om gezond te kunnen leven. “Hoe minder je slaapt, hoe korter je leven”, zegt hij in zijn boek. Dramatisch, hé?

Je kan vroeger sterven

Heel wat mensen worstelen met een slaaptekort. The World Health Organisation en Walker raden acht uur slaap aan als basis. Volgens Walker zouden zes of zeven uren slaap per nacht leiden tot langdurige schade aan je gezondheid. “Door acht uur te slapen, blijf je productief en fit”, klinkt het in zijn boek. “Als je geen acht uren slaapt, zal je lichaam het wel voelen na een tijdje.” En je lichaam zal op drie grote vlakken naar achter gaan.

Volgens Walker is er een globaal experiment dat we jaarlijks tweemaal negeren. “Telkens als er een uurwisseling voordoet, stijgt het aantal auto-ongelukken. Walker ziet het probleem terugkomen in zijn experimenten. “Bij deelnemers die kort slapen, vertraagt de reactiesnelheid.” Maar dat is ook niet alles. Onderzoekers hebben ook ontdekt dat tijdens de uurwisselingen het aantal hartaanvallen stijgt.

Slechter immuunsysteem

Als je niet voldoende slaapt, zal je lichaam het moeilijker hebben om tegen ziektes te vechten. Je lichaam heeft natuurlijke cellen die je beschermen tegen ziektes, maar door een slaaptekort mindert de opslag van deze cellen. “Stel dat je op een…Source link Health – newsmonkey

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote