in

Quentin Tarantino over Scorsese, Marvel en de oorlog in de filmindustrie.

Martin Scorsese haalde zich vorig jaar de woede van vele Marvel fans op de hals door superheldenfilms met pretparken te vergelijken. Zijn conclusie was duidelijk: superheldenfilms zijn geen cinema.

Blockbusters vs. ‘cinema’

In de weken die volgden werd praktisch elke regisseur naar zijn mening over die kwestie gevraagd. Sommigen, zoals Francis Ford Coppola, waren het roerend met Scorsese eens. Sterker nog, Coppola ging zelfs zo ver om Marvel films “verachtelijk” te noemen.

Quentin Tarantino reageert

De afgelopen maand is het rustig gebleven, maar een andere legendarische naam uit Hollywood heeft zich nu in de discussie gemengd. Dan hebben we het over Quentin Tarantino. De man achter films als Pulp Fiction, Django Unchained en vorig jaar Once Upon A Time in Hollywood ging op de kwestie in tijdens een interview met Deadline.

Het complete interview kun je hier checken, maar vooral het stukje over de impact van blockbuster franchises op kleinere films is interessant. Volgens Tarantino was 2019 het jaar waarin blockbuster films als Star Wars en Marvel recht tegenover kleine, artistiekere films kwamen te staan. Oftewel, de films die Scorsese cinema noemt:

“Als je zegt, ondanks de sequels en de Avengers: Endgame en dat alles, denk ik eigenlijk dat er vorig jaar een oorlog voor films plaats heeft gevonden”, aldus de regisseur.

Geen wereldheerschappij

Hij legt uit hoe velen van te voren al voorspelden dat blockbuster franchises de…


Source link Media – Manners Magazine

Wat denk je?

1912 points
Upvote Downvote

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments