in

Probleem bij Belnet zet steden en gemeenten zonder internet – CERDT

Een technisch probleem bij het Belgische nationale onderwijs- en onderzoeksnetwerk Belnet ligt aan de oorzaak van de internetproblemen bij steden, gemeenten en enkele hogescholen en universiteiten.

Sinds vanochtend om 5.15u is er een incident op het netwerk van Belnet, zo meldt het Belgische nationale onderwijs- en onderzoeksnetwerk zelf in een persbericht. Het probleem zorgt voor connectiviteitsverlies (internet) bij verschillende klanten die op de betrokken PoP’s (Points of Presence) zijn aangesloten. Het gaat om de PoP’s in Brugge, Kortrijk en Hasselt.

Sommige steden en gemeenten maken melding van de problemen. Volgens VRTNWS zou 1 op de 3 Vlaamse steden en gemeenten getroffen zijn. Belnet noemt de stad Kortrijk, Hasselt en Brugge bij naam. Ook Fluvius is getroffen net als enkele hogescholen en universiteiten als HOWEST, VIVES en KULAK. Van een cyberaanval zou geen sprake zijn. Het incident deed zich volgens Belnet voor tijdens de upgrade van enkele optische nodes in de PoP’s, al is de precieze oorzaak op dit moment nog niet bekend.Source link DataNews

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote