in

Politiek is nooit ver weg bij Soleimani, de fotografe – CERDT

Ze is geen familie en is niet rouwig om de dood van de Iraanse topgeneraal Qassem Soleimani. Maar politiek is nooit ver weg bij Sheida Soleimani. In haar karikaturale fotocollages levert de Iraans-Amerikaanse fotografe commentaar op geopolitieke flirts rond olie.

De carrière van de Iraans-Amerikaanse fotografe Sheida Soleimani (29) lijkt even steil als een Iraanse raket omhoog te schieten. Vlak voor kerst riep de toonaangevende website Artnet haar uit tot een van de twaalf ‘emerging artists’ van 2019. The New York Times en Vice Magazine publiceerden haar absurde, satirische fotocollages. En nu moet ook Europa voor de bijl. Na een tentoonstelling in Londen heeft Soleimani – geen familie van de vermoorde topgeneraal – haar eerste solo-expo op het Europese vasteland beet.

Met vijf foto’s en één video is ‘Medium of Exchange’ in Brussel een kleine tentoonstelling, maar de werken zijn dartel, ondeugend, origineel, én erg actueel, zeker nu de relaties tussen het Westen en Iran nog meer onder druk staan.

Een model met een masker van de Amerikaanse oud-president Jimmy Carter buigt naar een oliesjeik voorover. ‘Ze zijn klaar om…Source link Tijd.be Cultuur

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote