in

Patrick besefte door YouTube-video dat hij transgender is – CERDT

“Met dit bericht wil ik kleine Nikkies over de hele wereld inspireren”, zei Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, in de veelbesproken video waarin ze uit de kast kwam als transgender. Hoe belangrijk zo’n voorbeeld kan zijn weet Patrick van der Steen (18). Hij realiseerde zich na het zien van een YouTube-video dat hij transgender is.

In haar video spreekt Nikkie de jongeren aan die onzeker zijn, zich niet op hun plek voelen of zich onbegrepen voelen. Sophie Schers van Transgender Netwerk Nederland noemt dit ‘een hele mooie boodschap’. “Ze trekt jonge mensen naar haar kanaal. En zeker voor jonge mensen die zoekende zijn, kan ze een groot voorbeeld zijn.”

Lees ook:

‘We love you, mama Tutorials’: coming-out Nikkie de Jager wereldnieuws

Drie jaar geleden merkte de toen 15-jarige Patrick hoe sterk dit effect kan zijn. “Ik zag een video op Youtube van een transgender die de hele transitie doorging”, zegt Patrick tegen RTL Nieuws. “Dat was het moment waarop ik dacht ‘dat wil ik ook’.” Voor het eerst realiseerde hij zich dat dit mogelijk was.

“Ik wist altijd wel dat er iets was”, zegt hij. “Ik dacht: ‘misschien ben ik gewoon jongensachtig ofzo’. Ik wilde liever een jongen zijn, maar ik heb nooit de link gelegd dat ik misschien wel een jongen bén. Na de Youtube-video…Source link Bright

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote