in

Over 20 jaar moet in elk nieuw huis een Hydraloop staan – de Friese startup pakte 3 prijzen op techbeurs CES in Las Vegas – CERDT

‘Beste startup’, ‘beste duurzame product’ en ook nog eens ‘beste van de beste’. Het regende prijzen vorige week op technologiebeurs CES voor Hydraloop, het Friese bedrijf van ondernemer Arthur Valkieser en zijn vrouw Sabine Stuiver.

“Dat zegt natuurlijk wel iets”, zegt Valkieser, die al bijna vier jaar werkt aan zijn waterzuiveringsmachine. “Toen ik begon zag ik Zuidwest-Amerika als mijn belangrijkste markt. Nu sta ik hier in Las Vegas. En dan winnen we ook nog eens prijzen.”

De Hydraloop is een apparaat zo groot als een koelkast om in huis grijs water te recyclen. Aan de ene kant gaat er bijvoorbeeld douchewater in, aan de andere kant komt er zuiver water uit om het toilet mee door te spoelen of de tuin te besproeien. Zo kan een huishouden 45 procent aan water besparen.

Het bedrijf uit Leeuwarden versloeg vorige week ruim vierduizend andere bedrijven op de grootste techbeurs ter wereld. “De Hydraloop is niet alleen elegant ontworpen, maar ook een geavanceerd waterzuiveringssysteem”, aldus het jurycommentaar.

Hydraloop zuivert water in zes stappen

Geavanceerd is de Hydraloop zeker. Het apparaat zuivert water namelijk zonder filters of membranen, waardoor het onderhoud minimaal is. Net als een cv-ketel kun je ‘m plaatsen en heb je er bijna geen omkijken meer naar. Daarmee onderscheidt het systeem zich van andere waterzuiveringssystemen voor thuis die op de markt zijn.

In zes stappen gaat het water van vuil naar schoon. Eerst laat de…Source link Ondernemen – Business Insider Nederland

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote