in

Nee tegen 5G: wereldwijde demonstratie tegen nieuw mobiel internet.

Supersnel mobiel internet: voor de meeste mensen zal dit ideaal klinken, maar niet iedereen is er blij mee. Vandaag demonstreren mensen wereldwijd tegen de komst van 5G. Zij vinden dat er meer onderzoek nodig is naar de veiligheid voordat het wordt uitgerold. Maar volgens het RIVM is het gebruik veilig.

Ook in Nederland zijn er mensen die helemaal niets zien in de nieuwe generatie mobiel internet genaamd 5G, de snellere opvolger van 4G (dat nu op de meeste telefoons zit). Vandaag komen demonstranten samen op de Dam in Amsterdam om te protesteren. Maar lang niet alle geïnteresseerden zullen er zijn, ‘vanwege de vele straling in die stad’, zegt organisator Rob Verboog aan RTL Nieuws.

“Mijn vrouw is er één van, die ligt binnen kwartier plat in het centrum van Amsterdam.” Volgens hem is er nog te weinig onderzoek gedaan naar de straling van 5G. Daarom wil hij dat de uitrol van 5G wordt opgeschort, in ieder geval tijdelijk.

Lees ook:

5G: supersnel, maar je hebt er wel een nieuwe telefoon voor nodig

Onlangs bracht het RIVM samen met Agentschap Telecom een rapport naar buiten over de gevaren voor 5G, waarin ze voorzichtig concludeerden dat het veilig is. Maar voor Verboog is dat niet genoeg. “Voordat je een nieuw product op de markt gooit, of het nou een medicijn is of een…


Source link Bright

Opmerkingen

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2001 points
Upvote Downvote