in

Marie Vinck krijgt voor het eerst hoofdrol in Vlaamse film.

Marie Vinck (37) wordt het centrale personage in Ritueel, de nieuwe Mo Hayder-verfilming van Hans Herbots. Voor de 37-jarige actrice wordt dat meteen haar eerste dragende hoofdrol in een Vlaamse speelfilm.

Met De behandeling verfilmde Hans Herbots in 2014 al een eerste keer een boek van de Britse misdaadschrijfster Mo Hayder. Dit najaar start hij de opnames van een nieuwe Hayder-verfilming, Ritueel. Net als in De behandeling zal Geert Van Rampelberg ook in Ritueel de rol van rechercheur Nick Cafmeyer voor zijn rekening nemen, maar hij wordt niet het centrale personage in de film. “Dat wordt Kiki, een rol die zal worden gespeeld door Marie Vinck”, aldus Peter Bouckaert van productiehuis Eyeworks.

Vinck schreef al verschillende grote rollen op haar naam, zowel in films als in tv-reeksen. In 2018 was ze op tv te zien in de reeks 13 geboden, in de cinema speelde ze onder meer in de Tom Lanoye-verfilming Sprakeloos, maakte ze deel uit van de ensemblecast van Smoorverliefd en had ze een rol in Loft, nog altijd de succesvolste Vlaamse film ooit. Met Ritueel voegt Marie Vinck meteen haar belangrijkste rol toe aan…


Source link Gazet van Antwerpen : Extra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote