in

lees alles over het DASH-dieet.

Je zult ongetwijfeld wel eens gehoord hebben van het Keto en Paleo dieet. Misschien heb je één van beiden zelfs wel eens geprobeerd, maar ben je ook bekend met het DASH dieet? Veel mensen zweren bij deze manier van eten en ook artsen zijn positief over dit dieet, maar wat houdt DASH precies in en kan het je ook helpen bij het afvallen? Die vragen gaan wij beantwoorden.

DASH is ‘Het Beste Dieet’

Het US News and World Report heeft het DASH dieet zelfs uitgeroepen tot het beste dieet dat er is. Niet alleen het afgelopen jaar, maar al acht jaar op rij. Toch zijn er relatief weinig mensen die dit dieet volgen. Dat is best vreemd, want DASH kent een aantal belangrijke voordelen. Het dieet is namelijk niet alleen gezond, maar biedt ook heel veel flexibiliteit. Dit is vooral omdat er geen enkele voedselgroep off-limit is. Het dieet focust zich vooral op algemene gezondheid, maar werkt ook uitstekend voor mensen die willen afvallen of op gewicht willen blijven.

Wat is DASH en wat eet je?

DASH staat voor “Dietary Approaches to Stop Hypertension” en is ontwikkeld om bloeddruk te verlagen (= hypertensie) en zo de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen. Het dieet focust zich op het verhogen van de hoeveelheid groenten, fruit, volkoren granen en bonen dat je eet. Daarnaast kies je voor mager vlees, magere zuivel, noten en onverzadigde vetten. Je limiteert toegevoegde suikers, transvetten, toegevoegd zout en bewerkte producten zo veel…


Source link Health – Manners Magazine

Wat denk je?

2000 points
Upvote Downvote

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments