in

Lamborghini: ‘We zetten in 2020 in op hybriden’ – CERDT


Verkopen 2019 ruim 40 procent in de plus

Lamborghini heeft zijn verkoopcijfers over 2019 gepresenteerd. Die zijn van zichzelf al interessant, maar de mededeling die de fabrikant over dit jaar geeft, zijn nog interessanter.

Tijdens de IAA van Frankfurt liet Lamborghini vorig jaar de Sián zien, een kort erna tot Sián FKP 37 omgedoopte afgeleide van de Aventador die met zijn herziene naam een hommage bracht aan de overleden oud-topman Ferdinand Piëch. Niet alleen de naam van die extremist was interessant, ook de aandrijflijn was een bijzondere. De achter de voorstoelen gelegen 785 pk sterke 6.5 V12 kreeg namelijk bijval van een elektromotor die het systeemvermogen op 812 pk bracht. Die Sián zal niet de enige hybride Lamborghini blijven.

In een persbericht waarin Lamborghini zijn verkoopcijfers over 2019 uit de doeken doet, zegt het merk namelijk dat het in 2020 inzet op “[…] de ontwikkeling van hybrideversies voor al zijn supercars van de volgende generatie”. Reken dus zeker op hybridekracht voor de opvolger van de Aventador. Onlangs werd bekend dat ook de Urus met een hybride aandrijflijn beschikbaar gaat komen. Die nieuwe Urus-variant wordt zeer waarschijnlijk een plug-in hybride.

Verkopen 2019

Lamborghini, dat terloops laat weten níet aanwezig te zijn tijdens de Autosalon van Genève, verkocht vorig jaar 8.205 auto’s. Dat is maar liefst 43 procent meer dan de 5.750 exemplaren die het in 2018 aan de man wist te brengen. 2018 ging destijds al de boeken in als…Source link AutoWeek

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote