in

Kunst met kids: Pablo Picasso.

Beeld van Picasso in het Picasso museum

De laatste keer dat we in Parijs waren stonden we voor een dichte deur bij het Picasso museum maar afgelopen oktober is het Picasso museum, na een lange renovatie, weer open gegaan. Reden dus om afgelopen week met de kids een bezoekje te brengen. Het museum is gehuisvest in een prachtig mooi gebouw uit de 17e eeuw, het Hotel Salé.

All children are artists. The problem is how to remain an artist once he grows up. (c) Pablo Picasso

Pablo Picasso is geboren in Malaga in 1881. Weet je hoe hij voluit heet? Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso! 

Favoriet in het Picasso museum: L'artiste devant sa toile uit 1938
Favoriet in het Picasso museum: L’artiste devant sa toile uit 1938

Wie is Picasso?

Hij is voornamelijk bekend door zijn rol in het kubisme maar voordat hij die richting op ging als kunstenaar, schilderde Picasso hele mooie realistische schilderijen. Hij kan het dus wel 😉 Over het algemeen wordt zijn werk verdeeld in meerdere periodes: De blauwe periode, de roze periode, de Afrikaanse periode, de Kubistische periode etc… Picasso schilderde overigens niet alleen, hij was ook keramist, tekenaar en beeldhouwer. Picasso stierf in Mougins, in Zuid-Frankrijk, in 1973.

Als kind was hij wat dwars op school en was hij voornamelijk bezig met tekenen en schilderen. Zijn eerste schilderij (die men kent in ieder geval) is The Picador. Deze maakte hij toen hij 9 was!! Op zijn 13e ging hij dan ook…
Source link Kids & Kunst – SRSCK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote