in

Kunst met kids: Friedrich Hundertwasser.

Wat noem je kunst? Is een schrijver een kunstenaar? Een architect, een dichter, een modeontwerper? Het viel me laatst op dat mijn kids al vrij snel kunst gelijkstellen aan een schilderij of een beeld. Ik wilde ze laten zien dat kunst verder reikt en daarom gingen we deze keer met Friedrich Hundertwasser aan de slag.

Ramen hebben een centrale rol (c) Jean-Pierre Dalbera via Flickr.com

Ze hebben tekeningen gemaakt van hun ideale huis waarbij ze de natuur wat terug konden geven en de kleinste man heeft ook een ‘ Hundertwasser-huisje’ geknutseld. Hundertwasser was een schilder en een architect. Ik dacht al wel dat zijn werk de kinderen zou aanspreken en ja hoor, ze vonden zijn werk helemaal geweldig. Vooral de gebouwen met de felle kleuren en de aparte vormen die hij door de jaren heeft ontworpen vonden ze te gek.

Friedrich Hundertwasser werd in Wenen geboren, als Friedrich Stowasser, op 15 december 1928 (Sto betekent 100 in de Slavische talen, vandaar zijn pseudoniem hundert). Hij heeft een moeilijke jeugd gehad. Ten eerste overleed zijn vader toen hij net 1 jaar oud was. Ten tweede kregen hij en zijn moeder, als Joden, het behoorlijk zwaar in Oostenrijk tijdens de Tweede Wereld Oorlog. In 1943 werden meer dan zestig (!) familieleden van zijn moeder vermoord…Hundertwasser en zijn  moeder redden het door zich voor te doen als christenen. Hij volgde Montessori onderwijs en ging vervolgens naar de Kunstacademie in Wenen. Daar bleef hij slechts enkele…
Source link Kids & Kunst – SRSCK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote