in

Kunst met Kids: Frida Kahlo – SRSCK.

Wie is Frida Kahlo en wat kun je met kinderen doen om ze deze bijzonder sterke vrouw en geweldige kunstenares te laten ontdekken? Frida Kahlo is niet de eerste schilder die in me opkomt als ik met kinderen een kunstenaar wil ‘verkennen’. Haar verhaal is behoorlijk dramatisch en onconventioneel en haar werk heeft een donker randje en soms ook gruwelijke details. Om kunstprojecten te doen met kleine kinderen vind ik schilders als Matisse of Miró dan ook geschikter dan een dame als Kahlo maar nu mijn kinderen wat groter zijn, konden wij wel met een van mijn ‘idolen’ aan de slag. Een saai onderwerp is zij namelijk allerminst!

Self Portrait

Guillermo Kahlo en zijn vrouwen

Magdalena Carmen Frida Kahlo y Calderón werd op 6 juli 1907 geboren in Mexico, in Coyoacán in het zuiden van Mexico City. Haar vader was een Duitse fotograaf en haar moeder was Mexicaans. Haar vader was best wel een **** want hij was getrouwd met Maria Cardena maar zij stierf bij de bevalling van hun derde dochter en wat doet hij? Hij vraagt diezelfde nacht nog een andere dame ten huwelijk: Matilde Calderon y Gonzales!

Met Maria heeft hij twee dochters, de middelste dochter was namelijk kort na haar geboorte overleden, en deze stuurt hij na haar dood weg naar een klooster. In dit nieuwe huwelijk worden vier dochters geboren. De derde is Frida. Ze heeft twee oudste zussen, Matilde en Adriana en een jonger zusje Cristina. Frida’s band met haar vader zal overigens altijd heel…
Source link Kids & Kunst – SRSCK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote