in

Jacques Vermeire over respect voor jonge komieken en zijn veelzijdige carrière – newsmonkey.

Telenet Play

Blue Monday, naar verluidt de meest deprimerende dag van het jaar, valt dit jaar op maandag 20 januari. Een druilerige datum waarop de gezelligheid van Kerstmis alweer vergeten is, en de goede voornemens van het nieuwe jaar toch moeilijker blijken vol te houden dan verhoopt. Telenet Play lanceert daarom op 20 januari van 10 uur tot 15 uur de Comedy Helpdesk voor een opbeurend, humoristisch babbeltje met Urbanus, Jacques Vermeire, Xander De Rycke of Adriaan Van den Hoof. Ook verschijnen alle voorstellingen van deze komieken (en die van Alex Agnew) op Telenet Play. Wij spraken met Jacques Vermeire over comedy.

Je gaat aan de telefoon hangen n.a.v. blue monday, de dag van het jaar waarop we ons het slechtst zouden voelen. Is humor daar de beste oplossing voor?

Jacques Vermeire: “Natuurlijk, humor is altijd belangrijk. Maar tegenwoordig staat elke dag wel ergens voor, denk aan secretaressedag. Ik vind het in december persoonlijk veel triestiger dan in januari, de dagen worden nu langer. Volgens mij hebben ze die dag zomaar uitgevonden.”

Veelzijdige carrière

Je hebt nu al van alles gedaan in je carrière: radio, televisiewerk, stand up comedy en F.C. De Kampioenen. Wat doe je het liefste?

Jacques Vermeire: “Optreden is wat ik het liefste doe, twee keer een uur met een pauze tussen. Dat is directer. Als je een film of televisieprogramma opneemt, moet je tekst vanbuiten blokken en een dag geconcentreerd werken. Optreden is mijn core business: voor een zaal met veel volk staan en de lach erin brengen.”

Je beschouwt dat zelf als een avondje uit heb ik ooit opgevangen.

Jacques Vermeire: “Ja. We beginnen rond kwart na 8, nog…



Source link TV – newsmonkey

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote