in

Is het verstandig om een huis te kopen tijdens de Coronavirus Pandemie?

De rentetarieven liggen op een historisch dieptepunt.

Veel mensen die van plan waren om om dit jaar een huis te kopen, vragen nu zich zelf Is het verstandig om een huis te kopen tijdens de Coronavirus Pandemie?

De conventionele wijsheid schrijft voor dat de beste tijd om een huis te kopen in de nazomer of de vroege herfst is, maar dit zijn geen ongewone tijden. Toen de FED twee weken geleden aankondigde dat het de rentetarieven verlaagde om de economisch verlammende effecten van de coronaviruspandemie tegen te gaan, hadden sommige slimme investeerders en would-be huizenjagers visioenen van vastgoed gelukzaligheid in hun hoofd. Aan de oppervlakte is het logisch: Wie wil er niet minder betalen om geld te lenen?

Maar terwijl de lage rentevoeten een zekere reden lijken te zijn om de trekker over te halen bij een grote aankoop, zijn er genoeg factoren om te overwegen voordat je een duik in de woning neemt. We staan immers op de rand van een recessie en op het randje van een wereldwijde biologische catastrofe, en wie weet wat voor sociale, politieke en economische gevolgen er in de coulissen liggen te wachten.

Is het nu echt het beste moment om een huis te kopen?

Is het verstandig om een huis te kopen tijdens de Coronavirus Pandemie?

“Ervan uitgaande dat je je een hypotheek en de andere kosten kunt veroorloven en dat je baan niet in gevaar is, dan ja,” millenniumbedrijfscoach en auteur van Make Money Your Honey: A Spirited Entrepreneur’s Guide to Having a Love Affair with Work & Money. “Slimme investeerders en mensen die financieel snugger zijn weten dat deze tijden worden bereden met mogelijkheden, omdat het grote publiek gaat contracteren. Maar elke individuele situatie is anders. Tenzij je zit op vrij flinke besparingen en weet dat je industrie niet zal worden beïnvloed door wat er gaande is, dan moet je je vergissen aan de kant van de voorzichtigheid.

En er is een goede reden om voorzichtig te zijn. Om te beginnen hebben lage rentetarieven weinig te maken met alle bijbehorende kosten voor de aankoop van een huis, inclusief onroerendgoedbelasting, huiseigenaarsverzekering en sluitingskosten die kunnen variëren van één tot vijf procent van de sluitingsprijs van het onroerend goed.

En hier is een ander twistpunt: De hypotheekrente, die veel mensen verwarren met de rente, staat op een dieptepunt in het verleden, maar is niet nul procent. Lagere rentetarieven betekenen lagere maandelijkse hypotheekbetalingen op uw woningkrediet; daarom kunt u technisch gezien meer betalen omdat uw maandelijkse kosten lager zijn, senior vice president van investeringen voor Ivy Equities, een Greenwich, Connecticut-gebaseerde onroerend goed private equity firma. “Het betekent echter ook dat er meer risico’s zijn in de economie in het algemeen. De FED verlaagt de tarieven om de groei te stimuleren wanneer er risico is op werkloosheid en mensen die niet in staat zijn om hun maandbetalingen in de vorm van een hypotheek te doen. Als gevolg daarvan zullen de banken hun kredietnormen aanscherpen en kan het moeilijker worden om ondanks de lagere tarieven daadwerkelijk een hypotheek af te sluiten. Dit is waar mensen in de war raken.

Als u het geluk hebt om te werken in een industrie die niet is verwoest door het coronavirus, de nodige middelen heeft, en besluit dat u wilt toeslaan terwijl het ijzer heet is, zijn er een paar dingen die u kunt doen om te profiteren van de lage rente, terwijl het minimaliseren van uw risico. “Het is nu een goed moment om online te gaan surfen en jezelf vertrouwd te maken met de markt”, een gelicenseerd verkoper van onroerend goed bij Compass. “Kijk door je financiën en bereid je voor op de tijd die je nog te wachten staat om te kopen.” Wat als je al verder bent in het proces en een huis hebt gevonden waar je van houdt? “Doe je aanbod en sluit je tarief in,” zegt ze. “Het is zeker een goed moment om te winkelen en een goed tarief te krijgen.”

En als al dit gepraat over het nemen van risico’s je meer angst geeft dan je zou willen toegeven, vrees dan niet: De tijd staat aan jouw kant. “Ik denk dat de prijzen in de komende zes maanden zullen dalen, en de rente zal op een laag niveau blijven om de economie uit de recessie te helpen,”. “Natuurlijk wil je profiteren van historisch lage rentes, maar je wilt ook kopen tegen de laagst mogelijke prijs.”

CERDT

Wat denk je?

1180 points
Upvote Downvote

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments