in

Ingenieur wordt wijnbouwer: “Wijn maken doe je met je hoofd ….

“Voor mij is het heel belangrijk dat de Belgische wijn een goede naam heeft.” (Martin Bacquaert, wijnbouwer-oenoloog)

Foto: Jobat.be

Met een diploma bio-ingenieur kan je alle kanten uit, wordt vaak gezegd. Voor Martin Bacquaert gaat die stelling zeker op. Als ingenieur-oenoloog startte hij in 2004 zijn eigen wijngaard in Westouter.

Tussen de Rodeberg en de Zwarteberg, in het zuiden van West-Vlaanderen, ligt wijndomein Entre-Deux-Monts. Ooit teelde grootvader Jean hier tabak, vandaag produceert Martin er witte, mousserende en zelfs rode wijn. “Vanuit mijn voorliefde voor de levende wetenschappen koos ik voor de studies bio-ingenieur en niet voor industrieel of burgerlijk ingenieur. Ik heb ook groene vingers en ben geïnteresseerd in alles wat met planten, bodem en klimaat te maken heeft.”

“Tijdens mijn studies ging ik druiven plukken in de Bordeaux-streek bij een leverancier van mijn vader, die wijnhandelaar is. Later volgde een Erasmus-uitwisseling in Córdoba, midden in een wijnstreek….






Source link Het Nieuwsblad : Economie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote