in

Hyundai en Kia omarmen elektrische auto start-up Canoo.

In korte tijd omarmt Hyundai een tweede start-up voor de ontwikkeling van zijn elektrische modellen. Dit maal slaat de Zuid-Koreaanse autobouwer de armen ineen met Canoo, een bedrijf uit Californië. Met de partij wil de autofabrikant gezamenlijk een platform ontwikkelen.

Canoo uit Los Angeles heeft een skateboard-platform voor elektrische auto’s ontwikkeld en dat zal gebruikt gaan worden voor modellen van zowel Hyundai als Kia. Het Amerikaanse bedrijf neemt een deel van de ontwikkeling voor zijn rekening om het platform modulair en toepasbaar te maken voor de Kia- en Hyundai-modellen. De Zuid-Koreanen zien de elektro-architectuur als een mogelijkheid om goedkopere modellen met elektrische aandrijflijn uit te kunnen brengen. De focus ligt op types stadsauto’s en specifieke Purpose Built Vehicles (PBV), maatwerk voor bedrijven.

Kleiner en lichter

Het Amerikaanse bedrijf ontwikkelde het elektrische platform als een skateboard met ruimte voor de meest kritieke componenten. Dat zorgt ervoor dat het skateboard kleiner van formaat en lichter is, alsmede minder…
Source link Autovisie

Wat denk je?

574 points
Upvote Downvote

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments