in

Hoe bedrijven cyberfraude kunnen voorkomen – CERDT

De productie bij de weefmachineproducent Picanol ligt stil, nadat het bedrijf werd getroffen door een cyberaanval. Het aandeel op Euronext Brussel is voorlopig opgeschort. Hoe kan een bedrijf zich wapenen tegen zo’n aanval en hoe moet het reageren als het toch gebeurt?

Maandag werd Picanol het slachtoffer van een aanval met ransomware, een gijzelsoftware. De hackers zijn vermoedelijk uit op losgeld in ruil voor het vrijgeven van de systemen. De productie bij de weefmachineproducten ligt stil en ook het aandeel is voorlopig geschorst.

Maandag werd Picanol het slachtoffer van een aanval met ransomware, een gijzelsoftware. De hackers zijn vermoedelijk uit op losgeld in ruil voor het vrijgeven van de systemen. De productie bij de weefmachineproducten ligt stil en ook het aandeel is voorlopig geschorst. Picanol is niet het eerste Belgische bedrijf dat te maken krijgt met hackers. Het bekendste voorbeeld van cybercriminaliteit in België dateert van 2013. Belgacom (nu Proximus) werd het slachtoffer van een sterke software die…Source link DataNews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote