in

Het proces Delphine Boël: bent u nog mee?Vandaag wordt een zitting achter gesloten deuren gehouden voor de Franstalige familierechtbank in Brussel. Daar moeten finaal twee stappen worden genomen.

  • De eerste stap is de ontkenning van het vaderschap van Jacques Boël in een definitieve rechterlijke uitspraak.

“De rechtbank moet in eerste aanleg nog beslissen over de vordering tot betwisting van het wettelijke vaderschap. Het is waarschijnlijk dat de rechtbank het Grondwettelijk Hof (zie hierboven) volgt, maar ze zou ook nog een nieuwe prejudiciële vraag aan het Grondwettelijk Hof kunnen stellen”, legt Gerd Verschelden, hoogleraar Familierecht (UGent) aan onze redactie uit. “Zelfs als het positief uitdraait voor Delphine (een vonnis op basis van DNA-onderzoek bij Jacques Boël) zal Albert nagenoeg zéker in beroep gaan.”

Volgens Verschelden is deze hoorzitting bij wijze van spreken een non-event. “Dat proces gaat nog járen aanslepen. Het Brusselse hof van beroep kan nieuwe problemen opwerpen na een arrest in hoger beroep en na een arrest in hoger beroep is cassatie nog mogelijk. Ik vermoed dat de advocaat van Albert de procedure tot na zijn dood…Source link VRT NWS – Binnenland

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote