in

Het geheim wat geen dokter wil vertellen: dit is hoe je snel en goedkoop van hoofdluizen afkomt.

Iedereen die ooit hoofdluizen heeft gehad, zal zich pijnlijk bewust zijn van hoeveel tijd en energie het kost om er vanaf te komen. Geen wonder dus dat het de ergste nachtmerrie van elke ouder is als hun kinderen luizen krijgen op school.

Helaas zijn hoofdluizen een productief probleem en moeilijker te vermijden dan je zou denken. Dit is met name het geval wanneer de school na de vakantie terugkeert en kinderen zich in de zomer met elkaar hebben vermengd. Het begint met een of twee kinderen die er last van hebben en van daaruit escaleert het verder. Voordat je het weet, moet het hele gezin op zijn hoede zijn voor het krijgen van luizen.

Dan komt de luizenverwijderingscrème om de hoek kijken, wat erg lang duurt en niet altijd goed werkt. Het kan pijnlijk zijn, neemt de tijd van je dag in beslag en er is geen garantie dat als de luizen weg zijn ze weg blijven.

De verspreiding van luizen

Gewoonlijk zijn het kinderen die ervoor zorgen dat de luizen zich zo snel verspreiden. Volgens het onderhoudsboekje lopen kinderen het grootste risico tijdens de zomermaanden. Wanneer de school weer begint, hebben de luizen dan de ideale omstandigheden om te gedijen.

Het is belangrijk om te onthouden dat luizen niet kunnen springen of vliegen, maar in plaats daarvan worden verspreid door over haartjes te klimmen.

Een veel voorkomende misvatting is dat luizen kunnen worden verspreid via penselen en hoeden. Het RIVM stelt echter dat er een laag risico is dat dit gebeurt, omdat luizen die uit…
Source link Gezondheid – Lekkerleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote