in

Het coronavirus heeft al 17 doden geëist en honderden zieken.

Het dodental als gevolg van het coronavirus in China loopt op. Van de meer dan 630 mensen die zijn geïnfecteerd zijn er 17 overleden.

Het virus uit de Chinese stad Wuhan heeft zich naar zeker zes andere landen verspreid: Thailand, Japan, Zuid-Korea, Taiwan, Vietnam en de Verenigde Staten, maar de wereldgezondheidsorganisatie WHO vindt het nog te vroeg om een internationale noodsituatie uit te roepen. Het openbaar vervoer in Wuhan en een aantal steden er om heen is wel vrijwel geheel platgelegd.

De wetenschappelijke naam van het virus is 2019-nCoV en het kan van mens op mens worden overgedragen. De autoriteiten doen er alles aan om te voorkomen dat het zich nog verder verspreid, maar dat wordt bemoeilijkt door de honderden miljoenen mensen die op reis gaan voor het Chinese nieuwjaar.

De ziekte maakt onder deel uit van een grotere familie van coronavirussen, die infecties veroorzaken aan neus, keel en voorhoofdsholte. Deze variant vertoont symptomen van een longsteking.

Dit is alles wat we over de virusuitbraak weten:


Het eerste geval werd in december gerapporteerd in Wuhan. De in het binnenland van China gelegen stad heeft 11 miljoen inwoners.

Foto: Ruobing Su/Business Insider


De op longontsteking lijkende symptomen van het virus bestaan onder andere uit koorts en…


Source link Lifestyle – Business Insider Nederland

Wat denk je?

2000 points
Upvote Downvote

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments