in

Helemaal hip: de Hortensia (en zo verzorg je hem).

Voor alle enthousiaste tuinvrouwen komt deze week de hortensia aan de beurt. Deze plant is leuk voor in de tuin maar komt ook prima tot zijn recht op een terras of balkon in een sfeervolle plantenpot. De vrolijke eyecatcher is verkrijgbaar in verschillende soorten, met allemaal hun eigen specifieke eigenschappen. Is je tuin of balkon ook toe aan een kleurrijke make-over? Margriet geeft je alvast wat tuininspiratie!

Fleurig het voorjaar in met de hortensia

Zodra de eerste voorjaarszonnestralen zich laten zien is het weer tijd voor de jaarlijks terugkerende gekte, bij de meesten beter bekend als de lentekriebels. Iedereen rent naar het tuincentrum om daar plantjes aan te schaffen, er wordt driftig in tuinen geharkt en de vreugde kan niet op.

Soorten hortensia

De bekendste hortensia is de boerenhortensia. Deze klassieker heeft zijn naam te danken aan zijn verleden, waar deze soort vooral te vinden was aan de schaduwkanten van boerderijen. Er zijn twee varianten boerenhortensia’s: de schermhortensia en de bolhortensia. Het verschil is dat bij een schermhortensia de bloemschermen bestaan uit kleinere bloemetjes in het midden en grotere aan de buitenzijde, terwijl een bolhortensia zich kenmerkt door grote bloemen die samen een mooie bol vormen.

Een andere soort hortensia die zich kenmerkt door een bolvorm is de sneeuwbalhortensia. Zoals de naam al doet vermoeden herken je de sneeuwbalhortensia aan zijn grote witte bollen die soms een doorsnede hebben van wel…
Source link Groen en tuin – Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote