in

Heb je elke week een drukke week? Dan moet je gewoon dit doen op zondag – newsmonkey.

Pexels

Eens het weekend voorbij is, snakken we al meteen naar de volgende zaterdag. Vooral op maandag missen we onze luie zetel al meteen. Maar een gezondheidsexpert vertelde aan health.com dat je je week minder belaadt door op zondag kleine dingen te doen. Dus als je een rustige week tegemoet wil gaan, moet je dit eens proberen …

Maaltijden plannen

Op een luie zondag kan je bijvoorbeeld al beginnen met een maaltijdschema voor te bereiden. Je zal ervan schrikken hoeveel werk je bespaart door op zondag een menuplan te maken. Door eens te kijken wat je kan eten op doordeweekse avonden en hoe je menu eruit ziet, zal je in de week minder stress hebben. Daarnaast vermijd je ook lastminute bezoekjes aan de supermarkt.

Als je ook goed weet wat je wil eten, heb je naast een perfect boodschappenlijstje ook nog eens zicht op hoeveel dagen je gezond eet en hoeveel cheatdays je hebt per week.

Zo’n schema is dus erg handig!

Ontstressen

Stress is ook een boosdoener en heeft impact op je gezondheid en concentratie. Daarom moet je ervoor zorgen dat je met zo weinig mogelijk stress rondloopt tijdens je werkweek. Maar iedereen weet dat dat gemakkelijker gezegd is dan gedaan. Toch moet je niet opgeven, want er bestaan enkele trucjes om stress te minderen, zelfs op zondag.

Volgens gezondheidsexpert Marsha Hudnall zou zondag de ideale dag zijn om wat stress te minderen. Zo stelt ze voor om eens te mediteren, yoga te doen, te gaan wandelen of te spelen met je huisdier om even tot rust te komen.

Plan je zondag vooral niet vol met allerlei karweitjes, maar probeer ook een beetje te genieten van de rust zodat je op maandag weer helemaal bent opgeladen….Source link Health – newsmonkey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote