in

Goed voorbereid met de auto op wintersport, 10 tips | Lifestyle Rubriek

Binnenkort begint het seizoen van de wintersport weer. Heel leuk natuurlijk. En met een goede voorbereiding en de goede spullen, weet je ook zeker dat het leuk blijft. 

Waar moet je op letten en wat kan je maar beter bij je hebben?

1. Wat is verplicht in welk land?

Ieder land heeft een aantal verplichte voorwerpen die je in de auto moet hebben. Om bekeuringen te voorkomen, kan je die spullen maar beter bij je hebben. In Nederland bent je verplicht om een gevarendriehoek, een geel hesje en reservelampen bij je te hebben. In andere landen zijn een verbanddoos en/of een brandblusser verplicht. Kijk even wat in welk land verplicht is. 

2. Winterbanden

Winterbanden zijn niet overal verplicht, maar in Duitsland en Luxemburg zijn ze bijvoorbeeld wel verplicht bij winterse omstandigheden. 

3. Sneeuwkettingen

In Nederland heb je ze niet vaak nodig maar op veel bergpassen in bijvoorbeeld Frankrijk en Zwitserland zijn sneeuwkettingen verplicht. Je kan ze daarom maar beter bij je hebben. 

winterband en sneeuwketting

4. Warme dekens

Zeker als je in de schoolvakanties naar een wintersportgebied vertrekt, weet je zeker dat je niet de enige op de weg bent. Files en tunnels of passen die tijdelijk onbegaanbaar zijn, je kan maar beter op alles voorbereid zijn. Zorg daarom voor warme dekens en kleding in de auto. Wat lekkers te eten en te drinken helpt ook. 

5. Ruitenwisservloeistof met antivries

Als het vriest of sneeuwt gebruik je natuurlijk veel meer ruitenvloeistof dan normaal. Gewone ruitenwisservloeistof kan bevriezen. Kies dus speciale ruitenwisservloeistof, Zorg dat je een extra fles in auto hebt zodat je kan bijvullen. 

6. Controleer je accu

Er wordt extra veel gevraagd van je…Source link Reizen – Lifestyle Rubriek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote