in

Geniaal: Dit is waarom je altijd azijn moet gebruiken als je je kleren wast.

De meeste mensen wassen hun kleding meestal met wasmiddel wat vervolgend wordt afgespoeld. Als je een van die mensen bent, stop dan onmiddellijk!

Gebruik in plaats daarvan het eeuwenoude en efficiënte azijn. De reden is zo simpel als geniaal.

Wasmiddelen zijn bedoeld om onze kleding schoon en fris te maken. En natuurlijk, voor zover dat gaat, doen ze hun werk. Maar wat niet iedereen weet, is dat wasmiddel helemaal niet goed voor je is.

Verborgen gif

Wasmiddelen bevatten ongezonde chemicaliën die de elasticiteit van kleding afbreken, en met name parfum is zo’n gif, schrijft de Zweedse site Expressen.

Ftalaten, een stof die in wasmiddel wordt aangetroffen om kleding goed te laten ruiken, is in feite een hormoonvrijmakend middel. Dit is schadelijk voor jonge kinderen en kan allergische reacties veroorzaken.

Bovendien zijn dergelijke chemicaliën schadelijk voor de natuur zodra ze in onze wateren worden geleegd.

Waarom azijn

Een veel beter alternatief voor wasmiddel is azijn. Het geeft hetzelfde verzachtende effect, maar zonder schadelijk te zijn. Het is niet alleen goed voor je kleding, het is ook goed voor je wasmachine omdat het helpt om het schoon te houden.

Azijn neutraliseert slechte geurtjes in kleding – en niet te vergeten, het is erg goedkoop! Een fles azijn kost normaal veel minder dan het equivalente wasmiddel. En met slechts één kwart fles azijn is genoeg voor 48 wasbeurten, schrijft Expressen.

Om je kleding extra lekker te laten ruiken, voeg je een…
Source link Gezondheid – Lekkerleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote