in

Eerste schooldag? Dit heeft je kind nodig als hij naar de basisschool gaat

Een spannende tijd breekt aan als je kindje vier wordt en officieel een kleuter is. Hij gaat voor het eerst naar de basisschool en dat is een hele verandering! Om toe te werken naar deze tijd kan je samen met je kleuter de eerste schoolbenodigdheden uit gaan zoeken.

Voor zowel jouw als je kind is de eerste schooldag een grote mijlpaal, waar je allebei misschien ook wat kriebels van krijgt in je buik. Fijn om je daarom van te voren alvast voorbereidingen te treffen.

Wat heeft je kind nodig op zijn eerste schooldag?

Maak er een gezellig middagje shoppen van en laat je kind zelf zijn schoolspullen uitkiezen. Jouw kleuter heeft de volgende dingen nodig als hij voor het eerst naar de basisschool gaat.

1. Een rugzak

Logisch natuurlijk, want zonder rugzak kan hij verder ook geen spullen meenemen. Misschien kan je zelf al een selectie van rugzakken maken waar je kindje er een van kan uitkiezen. In zijn lievelingskleur bijvoorbeeld of een tas met zijn favoriete dier erop. Probeer de populaire thema’s zoals Frozen of Paw Patrol te vermijden, omdat waarschijnlijk meerdere kindjes deze ook al hebben. Komt ‘ie in ieder geval niet met de verkeerde rugtas thuis.

2. Een fruitbakje

De meeste basisscholen hebben een fruitmomentje in de ochtend. Een apart bakje voor dat moment is dan wel zo handig. Sommige van die fruitbakjes hebben een vork aan de binnenkant zitten, dit kan fijn zijn voor je kindje. Kies een bakje dat makkelijk te openen is,…Source link Mamaenzo

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote