in

Een ziek kind: Alles over neusverkoudheid bij je kleintje

Kleine kinderen hebben er erg veel last van als hun neus verstopt is. Door neusverkoudheid drinken ze moeilijker, slapen ze slecht en krijgen ze een droge keel.

Bovendien kan een verstopt neusje tot gevolg hebben dat het neusslijmvlies uitdroogt of geïrriteerd raakt, wat weer kleine wondjes in de neusholte veroorzaakt. Het is dus belangrijk om het neusje van jouw kind schoon te houden.

Een verstopt neusje, of neusverkoudheid wordt ook wel acute of infectieuze rhinitis genoemd en wordt veroorzaakt door een ontstoken slijmvlies in de neus. Het is meestal het gevolg van besmetting met een van de vele verkoudheidsvirussen.

Verkoudheid

Omdat het afweersysteem van kinderen nog niet optimaal is, zijn zij erg bevattelijk voor dit soort virussen en kunnen ze er vrij heftig op reageren. Meestal is niet alleen een verstopte neus het gevolg, maar is er sprake van een algehele verkoudheid.

Verkoudheidsvirussen verspreiden zich gemakkelijk via vochtdruppeltjes in de uitgeademde lucht, die door anderen weer worden ingeademd. Dit gebeurt vooral als mensen dicht op elkaar zitten in slecht geventileerde ruimtes (bijvoorbeeld in het kinderdagverblijf). Het virus kan ook via de handen worden overgedragen. Zo kan een verkouden kind aan zijn neus zitten en vervolgens iets aanraken dat daarna door andere kinderen wordt aangeraakt (bijvoorbeeld speelgoed).

Om verspreiding van het virus tegen te gaan, kun je je kindje leren bij hoesten of niezen de hand…Source link Mamaenzo

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote