in

Een peuter opvoeden? Deze 10 fouten maakt iedere ouder

Peuters hebben een sterke eigen wil en houden van het woordje ‘nee’. Een peuter opvoeden is dan ook niet altijd even makkelijk. Als hij in de supermarkt zeurt om snoep bijvoorbeeld, en je geen zin hebt in een gillende peuter, geef je hem snel zijn zin. Maar is dat de oplossing? Wij vertellen je de meest voorkomende fouten die ouders maken bij het opvoeden van hun peuter, en wat de beste alternatieven zijn.

Soms kunnen ze het bloed onder je nagels vandaan halen, peuters zoeken graag de grenzen op en hebben ‘Nee’ als stopwoordje. Als ouder is het dan soms lastig om op de juiste manier te reageren. Maar als je deze opvoedfouten vermijd, zorgt dat al voor veel minder strijd in huis.

Tien don’ts bij het opvoeden van een peuter

Hoe voorkom je een krijsende peuter die geen voet meer wil verzetten? Lees hieronder de tien peuter don’ts!

Don’t 1: ‘Nee’, je mag niet…!

Je peuter een verbod opleggen door ‘nee’ tegen hem te zeggen, zorgt voor frustratie en woede. Voor peuters betekent nee zeggen het wegnemen van wat hij wilde doen. Vermijd dus het woordje ‘nee’ en leg je kind uit waarom hij bepaalde dingen beter niet kan doen. Zeg dus bijvoorbeeld niet: Nee, je mag niet op de trap spelen. Maar leg uit dat het geen fijne plek is om te spelen, want als hij valt dan doet dat veel pijn. Stel vervolgens een andere plek voor om te spelen, zo laat je zien dat hij wel mag spelen, alleen niet daar.

Don’t 2: Strijd ‘wie is…Source link Mamaenzo

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote