in

Een huilbaby: wat als je kindje niet stopt met huilen.

Sommige baby’s blijven huilen. Troosten, oppakken, wiegen of wandelen helpen niet. En zelfs wanneer je je baby in een draagdoek bij je houdt, wordt hij niet stil. Is jouw baby ontroostbaar en lijkt niets te helpen? Dan heb je misschien een huilbaby. 

Een baby die constant huilt kan je hele leven op zijn kop zetten. Het hele gezin raakt erdoor van slag, je relatie lijdt eronder en vrienden komen minder vaak over de vloer. De normale dingen die je deed voordat je kind geboren was lijken ineens kilometers verwijderd. Slaapgebrek, frustratie en stress bouwen zich steeds verder op.

Het is duidelijk: het hebben van een huilbaby is heel erg moeilijk, vervelend en frustrerend. Zeker wanneer je omgeving goedbedoelde adviezen blijft aandragen. “Als je ‘m nu eens gewoon in zijn bedje legt”, “ Als je nu eens gewoon een regelmatig voedingsschema hanteert.” Maar met een huilbaby is helaas niets gewoon.

 Symptomen huilbaby

  • Een huilbaby is een baby die meer dan drie uur per dag, drie dagen per week en al langer dan drie weken lang huilt.
  • Een huilbaby huilt niet ‘echt’ maar krijst oorverdovend en aanhoudend. Bijna niets helpt om de baby rustig te krijgen.
  • De baby zit slecht in zijn vel en voelt zich in de nabijheid van de ouder/verzorger meer op zijn gemak.
  • De baby huilt niet ‘communicatief ‘: huilt/krijst altijd op dezelfde toon. Daardoor is niet te horen of de baby honger heeft, slaperig of boos is.
  • De baby is erg…


Source link Mamaenzo

Wat denk je?

2000 points
Upvote Downvote

Opmerkingen

Laat een reactie achter
  1. Mijn beste vriendin had een huilbaby en werd door het consultatiebureau naar een chiropractor verwezen. De baby bleek last te hebben van een groeistoornis en daar was een effectieve therapie voor. Mijn vriendin kreeg een heel rustige baby terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments