in

Ecologische ijspistes vallen niet in de smaak in De Haan – CERDT

In De Haan zullen de verschillende betrokken partners voor de winterevenementen nog een evaluatie organiseren, maar nu al wordt duidelijk dat de ecologische ijspistes geen succes zijn geworden.

In De Haan daagde slechts de helft van het aantal schaatsers op in vergelijking met vorig jaar. “Mensen kwamen gewoon niet meer terug om te schaatsen omdat ze het niet leuk vonden”, vertelt Robin Depuydt.

In De Haan daagde slechts de helft van het aantal schaatsers op in vergelijking met vorig jaar. “Mensen kwamen gewoon niet meer terug om te schaatsen omdat ze het niet leuk vonden”, vertelt Robin Depuydt. De gemeente koos er dit jaar voor om in zowel De Haan als Wenduine een kunstmatige schaatspiste aan te leggen tijdens de winterevenementen. De gemeente wil dan ook volop inzetten op ecologie en een ijspiste verbruikt heel wat energie om het ijs koel te houden. De aanleg van twee schaatspistes kostte 100.000 euro, maar dat heeft volgens de uitbater in De Haan en de schepen te weinig opgeleverd. “Vorig jaar was er ook Winterpret in ‘t Park met een echte ijsschaatspiste. We zagen dit jaar veel minder schaatsers dan vorig jaar en dat kwam vooral door de piste. Mensen kwamen wel eens proberen, maar heel weinig mensen kwamen ook terug terwijl er vorig jaar mensen waren die meerdere keren kwamen schaatsen”, licht organisator…Source link Economie

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote