in

Dit zijn de plannen van prins Constantijn met Techleap.nl.

  • Het kabinet wil dat Nederland de beste vestigingsplek van Europa wordt voor jonge, snelgroeiende bedrijven.
  • Doorgroeien en opschalen is voor startups en scaleups nu een groot obstakel. Techleap.nl presenteerde dinsdag een actieplan om jonge bedrijven hierbij te ondersteunen.
  • De organisatie wil de toegang tot kapitaal, talent en internationale markten eenvoudiger maken.
  • Maar het ontbreekt in Nederland ook aan iets fundamentelers. Het is cruciaal dat succesvolle ondernemers als rolmodel hun kennis, ervaring en vermogen delen met nieuwe, opkomende bedrijven om zo een dynamisch ecosysteem te vormen.

“Nokia, kennen jullie het nog?” Met die woorden trapte startupprins Constantijn dinsdag op knaloranje gympen de lancering af van het actieplan van Techleap.nl, de organisatie die opkomt voor de belangen van jonge, snelgroeiende bedrijven waar hij het boegbeeld van is.

Nederland moet blijven innoveren, prentte hij de 250 toehoorders in die zijn gekomen naar het Louwman Museum in Den Haag, waaronder ook Wouter Bos, directeur van het kersverse investeringsfonds Invest-NL, en premier Mark Rutte. Daarbij moeten startups en scaleups een belangrijke rol spelen.

Aan ambitie geen gebrek. Het kabinet wil dat Nederland uitgroeit tot de beste vestigingsplek voor jonge bedrijven in Europa en mondiaal doorstoot naar de top vijf. Die bestaat nu uit Silicon Valley, New York, Londen, Beijing en Boston, volgens de jaarlijkse ranglijst van Startup Genome. Nederland is in 2019 vier…


Source link Ondernemen – Business Insider Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote