in

Deze make-up producten moet je weggooien als je ziek bent geweest – newsmonkey.

Als we ons wat ziek voelen, durven we wel eens wat extra make-up te gebruiken om er wat gezonder uit te zien. Maar blijkbaar zou je dan enkele beautyproducten toch in de vuilbak moeten gooien omdat je anders opnieuw ziek kan worden. 

Volgens Morgan Statt, een gezondheidsonderzoeker bij ConsumerSafety.org, zouden cosmetica gezondheidsrisico’s meebrengen. Dat vertelde ze aan The Independent. Heel wat bacteriën kunnen verspreid worden door make-up en de grootste boosdoeners zijn blijkbaar lipproducten.

Volgens Statt moet je zeker alle lipproducten wegdoen als je ziek bent geweest. “Je lippen zijn een natuurlijke toegangspoort tot je luchtwegen. Hierdoor loop je een extra risico op infectie en ziekte”, vertelde de onderzoekster. “Naast griepvirussen kunnen lipproducten ook het Herpes-simplexvirus (HSV-1) verspreiden.”

Nog een optie

Het is nogal moeilijk om je lievelingslippenstift zomaar in de vuilbak te gooien. Daarom zijn er (algoed!) ook nog andere opties. “Je kan ook de bovenkant van je lippenstift afsnijden.” Als je ook geen stuk van je lippenstift wil doen, kan ook nog de bovenste laag afvegen met een zakdoekje en wat ontsmettingsalcohol.

iStock

Maar het beste dat je kan doen, om alle ziektekiemen te doden, is je volledige lippenstift onderdompelen in een bekertje met ontsmettingsalcohol. Blijkbaar is het omhulsel van een lippenstift ook een ideale locatie voor bacteriën. Dus best heel de lippenstift onderdompelen dan. “Laat het minstens 30 seconden in de alcohol en dan gewoon weer laten drogen in de lucht.”

Niet alleen lippenstift

Volgens Statt zijn oogproducten ook niet ideaal om bij te houden nadat je ziek bent…Source link Health – newsmonkey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote