in

De joie de vivre van jazzmuzikant Antoine Pierre – CERDT

De Belgische jazzdrummer Antoine Pierre heeft ondanks zijn prille leeftijd al een indrukwekkend muzikaal cv bijeengespeeld. Zijn ouders brachten hem de liefde voor de jazz bij. Op het Brussels Jazz Festival treedt hij de komende dagen drie keer op. Drie keer anders.

Antoine Pierre is 27. Dat is jong voor een jazzmuzikant met zijn staat van dienst. Hij speelt in de bands van Philip Catherine en Tom Barman, respectievelijk ’s lands meest gereputeerde jazz- en rockmuzikanten. In april brengt hij ook al zijn derde plaat uit met zijn eigen collectief Urbex Electric. En dan zwijgen we nog over een reeks andere muzikale projecten. Hij lijkt zijn energie wel uit een bodemloos vat te halen.

‘Natuurlijk kom ik mezelf weleens tegen’, zegt hij aan de vooravond van een concert op het Brussels Jazz Festival dat in Flagey plaatsvindt. Hij speelt er later nog twee concerten. ‘Maar ik probeer het hoofd koel en mijn voeten op de grond te houden, ook al blijven de ideeën stromen. Als ik met mijn vriendin op restaurant zit en begin te vertellen waar ik allemaal zin in heb, moet ze me intomen. ‘Ho ho, eerst dit nog, en dan dat, en misschien later… maar nu eerst eten.’ Het helpt dat ze mijn management doet (lacht), en natuurlijk heeft ze gelijk. Ik zou graag beginnen te…Source link Tijd.be Cultuur

Opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

0 comments

Uw mening

2000 points
Upvote Downvote